فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران با اشاره به پدیده کوهخواری و زمینخواری گفت: یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران در مناطق حساس و پرآسیب برنامههای حفاظتی ویژهای اجرا میکند.
به گزارش زیست آنلاین، سرهنگ پاسدار جلیل انزابیزاده با اشاره به منطقه ارتفاعات البرز گفت: با نگاه کوتاهی به ارتفاعات کوه البرز از داخل تهران میتوان فهمید که ساختمانهای متعددی به جمعیت ساختمانی موجود در این کوه اضافه شدهاند و سرسبزی بلندیهای کوه البرز کاهش یافته است. افراد کوه خوار همیشه از ثروت و قدرت بسیار بالایی برخوردار هستند و با تکیه بر این دو ابزار، اقدامات خود را پیش میبرند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران با بیان اینکه منابع طبیعی ایران منافع ملی هستند و به تمامی مردم تعلق دارند، تصریح کرد: اجرای قانون در یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران اولین ملاک است. یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران نمیتواند بر اساس تشخیص خود و خودسرانه با پدیده زمین خواری یا افراد مختلف برخورد کند چراکه تمامی اقدامات این نهاد باید مبنی بر حکم دادگاه انجام شود.
وی با اشاره به فعالیت گشتهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران گفت: در حال حاضر یگان حفاظت منابع طبیعی در تمامی شهرستانهای استان تهران به صورت ۲۴ ساعته مشغول گشتزنی است.
انزابیزاده ادامه داد: حجم اراضی کشور بسیار بیشتر از یگانهای گشتی حفاظت از منابع طبیعی است. به همین دلیل ممکن است که برخی از نقاط طبیعی از دید یگانهای گشتی مغفول بماند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران ادامه داد: یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران در مناطق حساس و پر آسیب برنامههای حفاظتی ویژهای اجرا میکند و به هیچوجه اجازه تصرف جدید را به افراد متخلف نمیدهد.
در پایان این برنامه رادیویی علی اصغر خانیان - وکیل پایه یک دادگستری- با اشاره به این که پدیده کوهخواری اقدامی غیر قانونی و تعرض است، گفت: عدم برخورد قاطعانه نیروی انتظامی با پدیده کوه یا زمین خواری و تصویب قوانین معارض با این موضوع در کشور معضل کوهخواری و زمین خواری را گسترش میدهد.
قاچاق خاک صحت ندارد معاون سازمان محیط زیست با اشاره به ضرورت اولویت بندی تهدیدات زیست محیطی خاک اظهار داشت: بررسی های انجام شده طی هفته های اخیر نشان می دهد تمام مواردی که تحت عنوان قاچاق خاک رسانه ای شده تایید صحت نشده و عمدتا صادرات خاک صنعتی بوده که طبق قانون منعی ندارد. قاچاق خاک صحت ندارد به گزارش روز سه شنبه، مسعود تجریشی با اشاره به اینکه خاک پایه و اساس تحقق امنیت غذایی و استقرار جوامع است، گفت: متاسفانه گزارش وضعیت کمی و کیفی خاک کشور حاکی از آن است که با وجود محدودیت شدید خاک حاصلخیز (فقط ۱.۲ میلیون هکتار)، با انواع تهدید های زیست محیطی از جمله فرسایش و آلودگی مواجه است. وی ادامه داد: در حال حاضر، میزان فرسایش خاک در ایران، سالانه حدود ۱۶ تن در هکتار است که با شاخص جهانی پنج تا ۶تن در هکتار ، فاصله دارد. تجریشی گفت: در واقع میزان فرسایش ۸۰۰۰ برابر صادرات خاک صنعتی است که ارزش افزوده تولید غذا را نیز ندارد و باید اهتمام ویژه در خصوص کاهش و رفع کامل معضل فرسایش خاک صورت گیرد چرا که از عوامل اصلی ایجاد گرد و غبار نیز است. معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: طی سالهای اخیر با توجه به پیگیری های انجام شده و تصویب قوانین مربوطه در برنامه های پنجم و ماده ۲۳ قانون احکام دائمی توسعه ای کشور کشفی در خصوص صادرات غیرمجاز خاک نداریم و اگر قاچاقی هم باشد بسیار کم و ناچیز است. وی تاکید کرد: با نظارت ها و هماهنگی هایی که بین دستگاه های مختلف پیش آمده ، عملا راه برای متخلفین بسته است. به گفته تجریشی، با ابلاغ قانون حفاظت از خاک ، موضوع نظارت ها دقیق تر شده و صادرات غیر مجاز به طور کامل ریشه کن خواهد شد. تجریشی در خصوص خروج خاک از جزیره هرمز و موارد مشابه گفت: موضوع در دست بررسی بوده و طبق اظهارات جدید فعلا خاکی از هرمز صادر نمیشود. به گزارش ایرنا، وی افزود: مردم بدانند که مسئولین در بالاترین رده ها نسبت به موضوع حساس بوده و نظارت دارند و اگر موردی را به صورت مشکوک مشاهده کردند حتما با دستگاه های نظارتی و فنی در میان بگذارند.